esmaspäev, 7. oktoober 2013

Sushi

Tere!

Esimese asjana tahan kohe vabandada, et ei ole juba üle nädala midagi postitanud. Kahjuks esinesid meil siin mõned tehnilised viperused, kuid nüüd on kõik hästi ja saab jälle blogimaailma sukelduda. :)

Üleelmisel nädalavahetusel otsustasime tüdrukutega sushit valmistada. Nii mõnelegi meist oli see paras väljakutse. Nimelt on Relika meist ainus, kes selle Jaapani köögist tuntud toidu valmistamisega tihemini kokku puutub. :D Kõigile teistele meeldib lihtsalt sushit süüa. ;)

Aga Relika osaval juhendamisel asusime kõik ilusti tööle ja kui välja arvata mõned üksikud tagasilöögid, oli tulemus parem, kui me oodanud olime. :)

Mida läheb vaja?

Riis, meie kasutasime tavalist pudruriisi, kuid poest on võimalik ka spetsiaalset sushi riisi osta. :) (100 grammi ühe norilehe kohta)
Norilehed (meie plaanisime teha 20 lehega)
Bambusematt

Iga inimene võib lähtuvalt oma maitse-eelistustest otsustada, mida ta tahad sushi sisse keerata, kuid meie valikud olid sellised:

-kurk
-avokaado
-paprika
-külmsuitsulõhe
-merikrabipulgad
-suitsutatud mereahven

Esimese asjana tuleb keeta ning maitsestada riis. Meil oli suur idee teha kakskümmend norilehte ja neist igaüks siis kuueks lõigata. Päris nii ei läinud. :D Meie armas Kristel keetis kogemata terve kilo riisi põhja ja seepärast olime sunnitud tegema 11 norilehte. Aga no hard feelings ja see õnnetus kogu selle ettevõtmise veel lõbusamaks tegigi. :D

Seejärel, kui riis on jahtunud, tuleb võtta norileht ning asetada see bambusmatile, läikiv pool alla. Tee näpuotsad märjaks ning laota riis ühtlaselt lehele (ülalt servast jäta kuskil 1cm katmata). Paiguta peale meelepärased täidisained. Siis keera bambusmati abil, pisut pigistades, nori rulli.
Kasta nuga külma vette ning lõika rull ühtlasteks tükkideks. :)

Serveerida Jaapani sojakastme, marineeritud ingveri ja wasabi'ga.




Tulemusega jäime kõik väga rahule ning olime üllatunud, et esimese korra kohta nii hästi hakkama saime. :)

Palju päikest siia sombusesse sügisilma! :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar