Mida läheb vaja?
125 g võid 2 muna 1 3/4 dl suhkrut 1 dl piima 4 dl jahu 2 tl küpsetuspulbrit 1,5 tl kaneeli 1 tl muskaatpähklit kreeka pähkleid hakituna 3 dl riivitud porgandit Kate
100 g valget šokolaadi 200 g maitsestamata toorjuustu Esimesena tuleb sulatada või. Seejärel vahusta munad suhkruga ning sellele lisa või ja piim. Sega omavahel kokku kõik kuivained ja hakitud pähklid ning lisa munasegu hulka. Nüüd sega see kõik ühtlaseks massiks ja viimasena sega hulka riivitud porgandid ning vala tainas koogivormi. Tainas tuleb üpriski paks ja see tuleb koogivormis pealt ühtlaseks siluda. Koogivormi soovitame muidugi küpsetuspaberiga vooderdada, kuid võib ka lihtsalt võiga määrida. :)Kooki küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.
Katte jaoks tuleb sulatada valge šokolaad vesivannis, segada see toasooja toorjuustuga ühtlaseks ning määrida koogile. Soovi korral võib kaunistada ka kreeka pähklitega (retsept iseenesest soovitab), kuid meie seda siiski ei teinud. :p Enne serveerimist lase kattel umbes 20 minutit taheneda. :)
Kooki on lihtne teha, kuid see on siiski selline, et kas maitseb väga või ei maitse üldse. Sandra lemmik ei olnud näiteks toorjuustuglasuur ja ta arvab siiani, et see kook oleks ilma olnud parem. Relika aga arvab, et ilma glasuurita oleks kook olnud jube üksluine ja kuiv. Anete jaoks oli kook natukene liiga porgandine ja uuesti ta seda ilmselt ei valmistaks. :D Ülejäänud kolm jäid koogiga väga rahule. Asi on maitses! ;)
Ja siin ta on! :)
Ilusat nädalat!
"Vegetables are a must on a diet. I suggest carrot cake, zucchini bread, and pumpkin pie."
-Jim Davis
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar