Mida läheb vaja?
2 sibulat
2 sl õli (meie kasutasime oliiviõli)
1 purk kooritud ploomtomatid omas mahlas (täiesti saadaval igas Selveris)
7 dl köögiviljapuljongit
2 sl tomatipastat
0.5 tl soola
1 tl suhkrut
200 g sulatatud juustu Merevaik
Kuidas valmistada?
1. Kuumuta potis õli ning lisa sinna hakitud sibul, mida kuumuta vaid mõni minut.
2. Lisa ploomtomatid koos nende mahlaga, puljong, tomatipasta, sool ja ka suhkur.
3. Keeda seda kõike kuskil 15 minutit ning seejärel lisa sulatatud juust.
4. Püreesta supp saumiksriga ning maitsesta soovi korral musta pipra ja värske tüümianiga.
Meie otsustasime, et midagi tahkemat võiks ju supi kõrvale ka valmistada ning ei ole midagi, mis sobiks tomatisupiga sama hästi kui üks korralik Ameerikapärane Grilled Cheese. :)
Selleks on teil vaja lihtsalt kaks viilu röstsaia ühe võileiva kohta (kasutan isiklikult alati täistera, kuid sellel ei ole tegelikult vahet), juustu ning võid. Sobib nii tavaline Eesti juust kui ka näiteks need tumedamad eraldi kile sisse pakendatud juustud. Kõik oleneb teie enda eelistustest.
Määri saiad ühelt poolt võiga kokku ning aseta esimene (võipool all) keskmise kuumusega pannile. Pann ei tohiks olla liiga kuum, sest siis läheb jube kiiresti kõrbema (mille saab muidugi alati noaga maha kraapida, kuid see ei ole siiski õige.. ;)) Seejärel pane peale juust ning teine saia viil. Oota natukene aega ja keera võileib kiire liigutusega teise poole peale. Ma mingit kindlat aega, kui kaua peaks ootama, teile soovitada ei oska, usaldage oma kõhutunnet.
Ja voilà Grilled Cheese ongi valmis.
Pea meeles, et võiga kaetud pooled peavad jääma välja, sest siis küpseb sai mõnusalt krõbedaks ja kuldpruuniks. :)
Tulemus oli väga hea ning meile kõigile meeldis nii supp kui ka võileib. :)
Mõnusat kokkamist!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar